4/5/09

Mbas vendimit te marre nga asambleja e pergjithshme e pjesmarresve ne Festivalin e 3-te Anarkist Ballkanik te Librit ne Sofje qershorin e 2008-es,
Paraqesim me gezim


FESTIVALIN E 4-t ANARKIST BALLKANIK TE LIBRIT
(27-31 Maj 2009)

PESEDITESH AKTIVITETESH
Ne Selanik: E merkure 27 dhe E enjte 28 Maj
Ne Athine: E premte 29, E shtune 30 dhe E diele 31 Maj

Ftojme botues te lire dhe simpatizante nga ballkani por edhe me gjere, te marrin pjese ne kete festival.

Tema e pergjithshme e festivalit do te jete:
‘Nga Ballkani i shfrytezimit dhe i nacionalizmit, ne Ballkanin e solidaritetit dhe te betejave shoqerore.’


Programi provizor:

SELANIK
E MERKURE
19.00: Александър Наков: Historia e Levizjes Anarkiste Bullgar
20.30: Martin Lux: (Class War-Antifa): Antifascist action in Britain in the '70s-'80s / Social struggle today
22.00: Muzike Live nga Ballkani Σύνδεσμος

E ENJTE:
19.30: Spiros Marketos/Lukis Hassiotis/Andrej Grubačić (historiane nga Greqia dhe Serbia): “Ballkani i nacionalizmit dhe Ballkani i solidaritetit”
22.00: Muzike Live nga Ballkani


ATHINE
E PREMTE:
18.30: Bisede e hapur –workshop: prezantimi i pjesmarresve/botime te lira nga Ballkani-probleme, vizione, bashkepunimi/festivali i ardhshem i librit.

E SHTUN:
19.00: Martin Lux: (Class War-Antifa): Antifascist action in Britain in the '70s-'80s / Social struggle today
21.00:Nestor Makno (shfaqja e filmit dhe paraqitja e librit ‘Rruget e Nestor Makno’)

E DIELE:
Andrej Grubačić – Levizja anarkiste ne Ballkan.


VENDNDODHJA:
Selanik: Sheshi i Rotondes
E Merkure dhe E Enjte ora 18-24
Athine: [do te zhvillohet ne kuadrin e Festivalit B-Fest (gazeta Babilonia) ne ambjentet e Shkolla e Larte e arteve te Bukura, rruga Pireos], E premte, E shtune, e diele.

TE PREMTEN NE MENGJES DO TE KETE AUTOBUS NGA SELANIK PER NE ATHINE

Per informacione me te hollesishme kontaktoni: balkanbookfair@gmail.com

.